Bu Blogda Ara

İzleyiciler

11 Şubat 2009 Çarşamba

DOĞUKENT'TEN RESİMLER (2)

















IX. GENEL KURUL

S.S.Doğukent Konut Yapı Kooperatifinin 2003 Yılı Olagan Genel Kurul Toplantısı, 23.05.2004 tarihinde, saat: 09.30 da, Hanefi Mahçiçek Stadyumu - Kahramanmaraş adresinde, San. ve Tic. Bakanlığı Temsilcileri, Erzan Yılmaz, Mustafa Şeker, Rauf Topaktaş ve Dilek Öksüz 'ün gözetiminde yapıldı.
Bu Genel Kurulda;

Kayıtlı üye sayısı : 2942 kişi,
Katılan üye sayısı : 886 kişiydi.

Bu Genel Kurulun, Divan Başkanlığına;

Ömer Kaya, Katip Üyeliklerine ise; Mustafa Bekçioğulları, Can Gürsoy ve Orhan Ermeydan, Genel Kurul tarafından ittifakla seçildiler.

Genel Kurulun 6. Maddesi gereği, Yönetim Kurulu asıl ve yedek üyeleri, denetim kurulu asıl ve yedek üyelerinin seçimi yapıldı. Yapılan oylama sonrası,

YÖN.KUR.ASİL ÜYELERİ

1-Mustafa Poyraz (Bel.Bşk.)
2-Ömer Faruk Şirikçi,
3-Salih Özsağır,
4-Metin Doğan,
5-Ali Kemal nacaroğlu,

YÖN. KUR. YDK. ÜYELERİ.

1-Sebahattin Kala,
2-Aziz Ağca,
3-Adem Yiğiter,
4- Can Gürsoy,
5- Ömer Paksu,

DENETİM KUR. ASİL ÜYELERİ

1-Ali Erdemoğlu,
2-Ali Ülger,
3-Orhan Ermeydan,

DENETİM KUR. YEDEK ÜYELERİ

1-Mustafa Bekçioğlu,
2-Ahmet Kara,
3-Mehmet Bekiroğlu,
şeklinde oluştu. Ve 2 yıllığına seçildiler.

7. Madde geregi aidatların belirlenmesine geçildi.
Yüksek Mimar Cemal Tanrıverdi, inşaatların seyri ve bundan sonraki durum hakkında Genel Kurula bilgi vermek üzere, Divan Başkanlığından söz aldı:“ İnşaatların % 65 ‘i tamamlanmıştır. 1742 adet konutun kur’ası çekilmiştir. Ülkenin geçirdiği ekonamik krizler ve aidatların düşürülmesi nedeniyle, inşaatın çok yavaşlaması söz konusu olmuştur. Bu gün yaptığımız hesaplarda Ülkenin mevcut şartları dahilinde eğer her hangi bir kriz olmaması durumunda aidatların:
A Tipi Konutlar için : 130 ABD,
B Tipi Konutlar için : 110 ABD,
C Tipi Konutlar için : 110 ABD olmasını durumunda, tahminimiz, bundan sonra 4 yıl içinde tamamlanacaktır.” diye bilgi verdi.

Bazı üyeler sürenin uzun olduğunu ifade ettiler. Bazıları da erken teslim avantaj bedelinin kalkmasını teklif ettiler.

Halit Salman ismindeki üye de, çevre düzenlemesi hakkında bilgi istedi. Bunun üzerine Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Poyraz: “ Burada kimsenin bir kuruşu zayi olmamaktadır. Yönetim kurulu Üyesi arkadaşlarım çok hassas davranmaktadır. Belediyemiz zaman zaman çevre düzeni hakkında katkı sağlamaktadır. Çimlerin otomatik sulama sistemi için Belediyemizce proje hazırlanmakta olup, yakın zamanda yapılacaktır. Biz, sizlerin ne şartlarda aidat ödediğini biliyoruz. Endişeye mahal yok.” diye konuştu.

Erken Teslim Avantaj Bedelinin kalkması teklifine, 2. Başkan Ömer Faruk Şirikçi cevap verdi: “Bazı üyelerimiz Erken Teslim Avantaj Bedelinin kalkmasını istemektedir. Bu hakkaniyete uygun değildir…..Bir de evi çıkmayan üyeleri düşünün…. ” diye konuştu.·

Yönetim Kurulu üyesi Av. Metin Doğan ise konuşmasında: “Aidatlar, Erken Teslim Avantaj Bedelleri, satılan bordrum katları bir havuzda toplanarak o gün için harcanacak yerlere gitmektedir.” dedi.
Yönetim Kurulunun aidatlar konusundaki şu teklifi oylamaya sunuldu:

A Tipi Konutlar için : 130 ABD,

B Tipi Konutlar için : 110 ABD,

C Tipi Konutlar için : 100 ABD.

Teklif, yapılan oylama sonunda red edildi. Üyelerden Fereç Yurdam, Halil Ertuğrul ve İbrahim Tuna tarafından verilen;

A Tipi Konutlar için : 120 ABD, B Tipi Konutlar için : 100 ABD, C Tipi Konutlar için : 95 ABD şeklindeki teklif kabul edildi.

MADDE: 9 - Dilek ve Temenniler Bölümünde, aidat borcunu ödeyemediğinden üyelikten çıkarıldığı için Zeliha Hançer'in Divan Başkanlığına, geri dönüş için verdiği dilekçenin görüşümü sırasında üye İlhan Kahya söz alarak, üyelikten çıkarılanların sayısının 6 kişi olduklarını öğrendiğini beyanla borçlarını ödemek için 1 aylık süre verilmesini istedi. Talep, Genel Kurulda oylanarak kabul edildi. Böylece 6 üyeye dönüş imkanı sağlanmış oldu.

Üye Fatih Akman, ve Seyfullah Yanık'ın sorularını Mimar Cemal Tanrıverdi, üye Mehmet Kırlar'ın sorusunu Yönetim Kurulu üyesi Av. Metin Doğan cevaplandırdı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder