Bu Blogda Ara

İzleyiciler

11 Şubat 2009 Çarşamba

X. GENEL KURUL






X. GENEL KURUL

S.S.Doğukent Konut Yapı Kooperatifinin 2004 Yılı Olagan Genel Kurul Toplantısı, 03.07.2005 tarihinde, saat: 15.30 da, Doğukent Şantiye Alanı - Kahramanmaraş adresinde, San. ve Tic. Bakanlığı Temsilcileri, Cuma Kaş, Muhterem Dere, Mustafa Şeker ve Atilla Çakallıoğlu'nun gözetiminde yapıldı.
Bu Genel Kurulda;

Kayıtlı üye sayısı : 2941 kişi,
Katılan üye sayısı : 789 kişiydi.

Bu Genel Kurulun, Divan Başkanlığına; Mehmet Bağrıaçık, Katip Üyeliklerine ise; Orhan Ermeydan ve Ali taş, Genel Kurul tarafından ittifakla seçildiler.


6. Madde geregi aidatların belirlenmesine geçildi. Yüksek Mimar Cemal Tanrıverdi Genel Kurula, inşaatların seyri ve bundan sonraki durum hakkında bilgi vermek üzere söz aldı:
“ İnşaatların bu gün için % 70 ‘i tamamlanmıştır. 1922 adet konutun kur’ası çekilmiştir. Ülkenin geçirdiği ekonamik krizler ve aidatların düşürülmesi nedeniyle, inşaatın yavaşlaması söz konusu olmuştur. Bu gün yaptığımız hesaplarda Ülkenin mevcut şartları dahilinde eğer her hangi bir kriz olmaması durumunda A Tipi konutlar için aidatların 3 yıl 3 ay gibi bir zamanda tamamlanacağını, oysa B Tipi ve C Tipi konutların 4 yıldan daha fazla bir süre zaman alacağını, bu aradaki farkın aidatların tamamının 160 ABD olduğu takdirde karşılanacağını, A Tipinin B ve C Tipinden büyük olması fiyata aynı oranda yansımamaktadır. Çünkü; kapı, pencere, asansör, kaloriför ve diğer kalemlerin hemen hemen tamamının aynı olduğu, yalnızca bir miktar beton, demir ve bir miktar da seramik gibi girdilerin değiştiğini,"

Açıkladı ve A, B, ve C Tipi konutların aidatlarının eşit olmasını teklif etti.

Bu madde üzerinde söz alan üyelerden, Şevket Yeşilördek:
"Aidat ve kiraları artırılması gerektiğini, keza bu düşük aidatlarla konutların ne zaman tamamlanacağını tahmin etmenin güç olacağını." beyan etti.

Üyelerden Hakkı Bük; aidatların YTL’ye çevrilmesini önerdi.

Yine üyelerden İbrahim Aydoğar, bu kooperatifin dar gelirli vatandaşa konut vermek için kurulduğunu ve aidatlar çok yüksek olursa amacının dışına çıkacağını beyan etti.

Yine üyelerden Devlet Doğan’ın tüm aidatların 250 Ytl olması teklifi ve % 4 gecikme zammı Genel Kurulda red edildi.

Yine, üyelerden Mehmet Zekeriyya Altunbaş, Veli Temiz ve Ayhan Korkmaz söz alarak görüşlerini beyan ettiler.

Divan Başkanı, üyelerden Hakkı Bük'ün aidatların YTL’ye çevrilmesini konusundaki önerisini oylamaya sundu. Öneri, Genel Kurulun oylarıyla kabul edildi.

Yönetim Kurulu adına söz alan Ömer Faruk Şirikçi: "Biz, Yönetim Kurulu olarak size her Genel Kurulda teklif sunuyoruz, ama bizim teklifimiz kabul görmüyor. Oysa size bundan sonra inşaat ne zaman tamamlanacak sorusunun cevabı olarak verdiğimiz tahmini cevap bizim teklifimiz üzerinedir. Siz bu teklifi kabul etmiyorsunuz. Ondan sonra: “Siz şu zaman bitecek dediniz. ” diyorsunuz. “Başka bir teklif kabul edildiği takdirde bizim öngördüğümüz teklif zaten gerçekleşmeyecektir.” diyerek açıklamada bulundu.

Yapılan müzakereler sonucu, Ağustos 2005 tarihinden geçerli olmak üzere; A, B, C Tipi Konutların aidatlarının 200 Ytl. ve ayrıca, aidatlarını zamanında ödemeyenler için % 4 oranında gecikme zammı Genel Kurulca kabul edildi.

10. Madde gereği Divan başkanı Toplantıyı saat: 17.30'da kapattı.

................................................

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder