Bu Blogda Ara

İzleyiciler

10 Şubat 2009 Salı

DOGUKENT'TEN RESİMLER (1)












-------------

XII. GENEL KURUL


S.S.Doğukent Konut Yapı Kooperatifinin 2006 Yılı Olagan Genel Kurul Toplantısı, 20.05.2007 tarihinde, saat: 09.30 da, Doğukent Şantiye Alanı - Kahramanmaraş adresinde, San. ve Tic. Bakanlığı Temsilcileri, Erzan Yılmaz, Rauf Topaktaş, Sinan Belen ve Mustafa Şeker’in gözetiminde yapıldı.

Bu Genel Kurulda;

Kayıtlı üye sayısı : 2942 kişi,
Katılan üye sayısı : 847 kişiydi.


Bu Genel Kurulun, Divan Başkanlığına; Ömer Kaya, Katip Üyeliklerine ise; Halil Şahin ve Hasan Kömür,

Salih Özsağır, Ali Erdemoğlu, Nevzat Şirin ve Ömer Paksu tarafından önerildiler.

Bu Genel Kurulun,
Gündeminde 9 madde vardı. Divan Başkanı, her birini ayrı ayrı okuyarak üyelerin görüşüne sundu.

Bu Genel Kurulun,

7. Madde’ si Üye Aidatlarının belirlenmesi ile ilgili idi. Divan Başkanı üyelerden tekliflerini istedi. Bu arada Belediye ve Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Poyraz, Genel Kurula, inşaatların seyri ve bundan sonraki durum hakkında bilgi vermek üzere söz aldı: "Bu gün itibariyle 660 konutun yapımı kaldı. Bu konutların yapılabilmesi için adam başı 8000 Ytl. düşmektedir. Bu parayı 6 ay içinde ödediğiniz takdirde, inşaatları 1.5 yıl içinde teslim etme imkanımız vardır. Eğer bu şekilde (200 Ytl.) aidat ödenirse 40 ay gibi bir zamanda tamamlanabilir. Bu zaman zarfında ise inşaatların maliyetlerine gelecek zam yine üzerine binerek maliyetlerin artmasına ve zamanın uzamasına sebebiyet verir. Bu nedenle ne kadar fazla aidat ödenirse o kadar çabuk bitirilmesi söz konusudur. Bizim görüşümüz-eğer imkanınız varsa-; belirlenen meblayı 6 ay içinde ödeyin ve 1.5 yıl içinde inşaatlar bitsin. Ancak aidatlar böyle küçük rakamlarla devam edecekse en azından 300 ytl olmasını istiyoruz.” Şeklinde konuştu.

Bu madde üzerinde söz alan üyelerden,
Mehmet Gün, aidatların ve kiraların artırılması gerektiğini,
Hakkı Bük; aidatların artırılması gerektiğini,
Ömer Bekçioğulları, Eğer Başkan telaffuz ettiği rakamı kesin rakam olarak taahhüh ederse üyelerin de bu rakamı ödemeleri gerek, diye konuştu.
Mehmet Gümüş ise, aidatların yüksek olması durumunda dar gelirlinin ev sahibi olması için kurulan bu Kooperatifin amacı dışına çıkacağını ifade etti.

Divan Başkanı, Yönetimin teklifi olan 300 ytl’yi üyelerin oyuna sundu.
Teklif genel Kurul tarafından oy çokluğuyla RED edildi.


Yönetim Kurulu adına söz alan Başkan Mustafa Poyraz;"Biz, Yönetim Kurulu olarak size her Genel Kurulda teklif sunuyoruz, ama bizim teklifimiz kabul görmüyor. Oysa, sizin bundan sonra inşaat ne zaman tamamlanacak sorunuzun cevabı olarak verdiğimiz tahmini cevap bizim teklifimiz üzerinedir. Siz bu teklifi kabul etmiyorsunuz. Ondan sonra: Siz şu zaman bitecek dediniz. diyorsunuz. Başka bir teklif kabul edildiği takdirde bizim öngördüğümüz teklif zaten gerçekleşmeyecektir. ” Diyerek açıklamada bulundu.

*
Divan Başkanı 275 Ytl. Olması yönündeki teklifi Genel Kurulun oyuna sundu. Teklif Genel Kurul tarafından oy çokluğuyla Red edildi.

Yapılan müzakereler sonunda,
Ömer Paksu ve Salih Sünbül’ün, Haziran 2007 ‘den başlamak üzere A, B ve C tipleri için 250 Ytl ‘lik aidat teklifi kabul edildi.


9. Madde gereği Divan başkanı Toplantıyı saat: 11.50'de kapattı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder